Pür Lezzet
:: Yemek Tarifleri :: Et yemekleri
1 sayfadaki 1 sayfası
Pür Lezzet
Malzemeler
250 gr. orta yağlı kıyma
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
1 adet yumurta
1 çay bardağı ufalanmış ekmek içi
3 adet domates
3 adet patates
2 adet patlıcan
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
Kimyon,tuz,karabiber
Yapılışı
Kıymayı bir kaba alın. Rendelenmiş soğan, kıyılmış sarımsak, yumurta, ekmek içi, kimyon, tuz, karabiber ile yoğurun. Ceviz büyüklüğünde yuvarlak köfteler hazırlayarak teflon tavada her tarafını kızartın.
Patlıcanları yıkayıp, alaca soyun. Halka halka dilimleyerek sıvı yağda kızartın. Patates ve domateslerin kabuklarını temizleyerek yuvarlak dilimleyin. Yuvarlak fırın kabına köfte, patates, domates ve patlıcanları sırt sırta dizin. Salçayı yarım çay bardağı suda eriterek yemeğin üzerine gezdirin. Bir kaşık tereyağı ilave ederek 200C fırında pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
250 gr. orta yağlı kıyma
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
1 adet yumurta
1 çay bardağı ufalanmış ekmek içi
3 adet domates
3 adet patates
2 adet patlıcan
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
Kimyon,tuz,karabiber
Yapılışı
Kıymayı bir kaba alın. Rendelenmiş soğan, kıyılmış sarımsak, yumurta, ekmek içi, kimyon, tuz, karabiber ile yoğurun. Ceviz büyüklüğünde yuvarlak köfteler hazırlayarak teflon tavada her tarafını kızartın.
Patlıcanları yıkayıp, alaca soyun. Halka halka dilimleyerek sıvı yağda kızartın. Patates ve domateslerin kabuklarını temizleyerek yuvarlak dilimleyin. Yuvarlak fırın kabına köfte, patates, domates ve patlıcanları sırt sırta dizin. Salçayı yarım çay bardağı suda eriterek yemeğin üzerine gezdirin. Bir kaşık tereyağı ilave ederek 200C fırında pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Admin- Admin
- Mesaj Sayısı : 61
Yaş : 46
Nerden : Kocaeli
Lakap : SeRSeRi
Takım : Beşiktaş
Kayıt tarihi : 04/02/09
Kişisel Değerler
Başarı Puanı:
(225/255)
Seviye:
(225/225)
Güçlülük:
(225/255)
:: Yemek Tarifleri :: Et yemekleri
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz