Düğün Çorbası
:: Yemek Tarifleri :: Çorbalar
1 sayfadaki 1 sayfası
Düğün Çorbası
Malzemeler:
250 gr kemiksiz kuzu eti
1 yumurta
2 çorba kaşığı un
Yarım limon
15 gr tereyağı
Hazırlanışı:
250 gr kemiksiz kuzu etini zar şeklinde doğrayın. Tencereye alıp yağsız olarak suyunu çekinceye kadar kavurun. Üzerine 8 bardak su ilave edip etler yumuşayıncaya kadar pişirin. 1 yumurta, 2 çorba kaşığı un ve yarım limonun suyunu bir kasede iyice çırpın. Kaynamakta olan sudan 2 çorba kaşığını karışıma ekleyip tekrar çırpın. Karışımdan azar azar tencerenin içine ekleyip karıştırarak bir taşım kaynatın. Ocaktan alın. Servis kaselerine paylaştırıp 15 gr tereyağında kavrulmuş nane ve pulbiber ile süsleyin. Sıcak servis yapın.
250 gr kemiksiz kuzu eti
1 yumurta
2 çorba kaşığı un
Yarım limon
15 gr tereyağı
Hazırlanışı:
250 gr kemiksiz kuzu etini zar şeklinde doğrayın. Tencereye alıp yağsız olarak suyunu çekinceye kadar kavurun. Üzerine 8 bardak su ilave edip etler yumuşayıncaya kadar pişirin. 1 yumurta, 2 çorba kaşığı un ve yarım limonun suyunu bir kasede iyice çırpın. Kaynamakta olan sudan 2 çorba kaşığını karışıma ekleyip tekrar çırpın. Karışımdan azar azar tencerenin içine ekleyip karıştırarak bir taşım kaynatın. Ocaktan alın. Servis kaselerine paylaştırıp 15 gr tereyağında kavrulmuş nane ve pulbiber ile süsleyin. Sıcak servis yapın.
peugeot206gti- Yönetici
- Mesaj Sayısı : 35
Yaş : 46
Nerden : kocaeli
Lakap : Pejo
Takım : Beşiktaş
Kayıt tarihi : 04/02/09
Kişisel Değerler
Başarı Puanı:
(0/0)
Seviye:
(0/0)
Güçlülük:
(0/0)
:: Yemek Tarifleri :: Çorbalar
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz